Valmennuspäällikön terveiset

Uusi kausi on saatu startattua ja uusi valmennuspäällikkö on päässyt toden teolla töihin. Mitä mietteitä valmennuspäälliköllä on kauden aloituksesta ja seuran arjesta? Lue alta hänen kuulumiset.

Kesälomat alkavat olla takanapäin ja arkinen aherrus on alkanut niin koulutyön kuin lajiharjoittelunkin osalta. Aloitin uudessa toimessa 1.5.2023 ja ehdin kesäkuukausien aikana tutustua U11-U15 -joukkueiden toimintaan niin oheisharjoittelun kuin jäätoiminnankin puitteissa. Ilokseni voin todeta, että kaikissa joukkueissa oli hyvä tekemisen meininki niin urheilun kuin kasvatuksellisuudenkin osalta. Nuoremmat ikäluokat aloittavat täysipainoisen toiminnan elo-syyskuun aikana ja heidänkin toimintaan tulen tutustumaan ja osallistumaan, kun kausi etenee.

Urheilupuolen toimintaa aloimme kehittämään heti kesäharjoittelun alkaessa mm. luomalla seuralle yhtenäisen testipatteriston fysiikkaan ja lajiharjoitteluun. Nuorempien osalta testit olivat hieman suppeammat ja vanhemmilla ikäluokille oli suunniteltu kattavampi testipaketti. Lisäksi seura järjesti yhteistyössä fysioterapeutti Markku Siltalan kanssa U13-U15 -vaiheen pelaajille mahdollisuuden käydä lihastasapainokartoituksissa. Toiminnan selkeyttämiseksi teimme myös vastuualueiden jakoa seuran työntekijöiden kesken. Tällä kaudella LKK (luistelu- ja kiekkokoulu) – U9 joukkueiden mentori valmentajana toimii Matti Kaarlela, U10-U12 -vaiheessa apua tarjoaa taitovalmentaja Jukka Tuulaniemi ja U13-U15 -ikäluokkien apuna toimii Antti Pohjalainen. Lisäksi maalivahtipuolella toiminnasta vastaa maalivahtikoordinaattori Tatu Kuukasjärvi. Tarkoituksena on, että jääntason toimintaan saadaan enemmän silmiä ja käsiä mukaan sekä tietenkin sparrausapua arkeen. Seurassa aloittaa myös luisteluvalmentaja elokuun aikana. Hänen esittelynsä julkaistaan lähiviikkoina.

Yhteiskunnallisesti katsottuna seuratoiminnan merkitys on vuosi vuodelta vain korostunut ja valitettavasti olemme menossa sellaiseen suuntaan, jossa terveydelliset ongelmat johtuvat entistä enemmän liikkumattomuudesta. Sanonta ”terve lapsi liikkuu luonnostaan” ei enää nykyään käytännössä täysin toteudu ja urheiluseurojen vastuu liikunnallisten elämäntapojen opettajina on lisääntynyt koko ajan. Me Kiekko-Laserissa haluamme osaltamme olla mukana näissä talkoissa ja auttaa kaikkia toiminnassa olevia lapsia ja nuoria oppimaan monipuolisen liikunnan ilot ja hyödyt, vaikka jääkiekkoharrastus jossain kohtaa loppuisikin. Jokainen pelaaja on meille yhtä tärkeä riippumatta siitä, mitkä hänen taustansa tai tavoitteensa ovat. Tämän rinnalla haluamme tarjota sellaiset puitteet, että jokaisella seuran toimintaan osallistuvalla lapsella olisi mahdollisuus tavoitella omia unelmiaan jääkiekon parissa.

Lopuksi haluan vielä toivottaa hyvää alkanutta kiekkokautta kaikille Kiekko-Laserin seurassa mukana oleville toimijoille; niin pelureille kuin heidän vanhemmilleenkin sekä tietysti kaikille joukkueiden toimihenkilöille. Viedään yhdessä meidän seuramme toimintaa eteenpäin ja ollaan ylpeitä Kotkalogosta. 


Antti Pohjalainen
Valmennuspäällikkö
Kiekko-Laser Juniorit ry