K-Laser uusi valmennuspäällikkö

Kiekko-Laser Juniorit ry:n uudeksi valmennuspäälliköksi on valittu Antti Pohjalainen, 40.

Kiekko-Laser Juniorit ry on ollut alkuvuodesta 2019 lähtien siirtymävaiheessa toimiessaan ilman valmennuspäällikköä. Siitä lähtien seurassa on suunniteltu rauhassa seuraavia askelmerkkejä. ”Halusimme rakentaa rauhassa hyvälle pohjalle uuden valmennuspäällikön palkkaamisen. OKM: n seuratuen myötä palkkaaminen mahdollistui jo tänä keväänä.  Antin kanssa kävimme keskusteluita siitä, miltä meidän seuran kasvattama pelaaja näyttää ja mihin meidän arjessa pitää kiinnittää huomiota.” toteaa seuran valmennusvastaava Jaakko Heikkinen.

Valmennuspäällikön tehtävä on tukea, auttaa ja kehittää seuratoimijoita, jotka tekevät töitä pelaajien ja seuran eteen. Henkilöjohtaminen tulee korostumaan uuden valmennuspäällikön työssä– ”Olemme erittäin tyytyväisiä, että pääsimme Antin kanssa yhteisymmärrykseen seuran tulevaisuuden tavoitteista. Ihmisenä Antti on juuri sellainen, jollaista tämä tehtävä vaatii ja voimme ylpeänä todeta, että saimme joukkoomme todellisen ammattilaisen”, sanoo Heikkinen.

Antti Pohjalainen on toiminut viimeiset kuusi vuotta Oulun Kärppien U18- joukkueen valmentajana, vastaten mm. joukkueen fysiikkavalmennuksesta. Tätä ennen Pohjalainen toimi neljä vuotta K-Laserin U18-joukkueen valmentajana.  Kaksi viimeistä vuotta hän oli vastuuvalmentajana, nostaen joukkueen Mestiksestä SM-sarjaan. Omalla pelaajaurallaan Pohjalainen pelasi pitkään Rovaniemen Kiekon Suomi-sarjajoukkueessa, edustaen sitä myös kaudella 2009 – 2010 seuran historiallisella Mestis kaudella. Pohjalainen on kouluttautunut Rovaniemellä liikunnanohjaajaksi (YAMK) ja täydentänyt opintojaan neuropsykiatriseen valmennukseen. Siviilityössään Pohjalainen on toiminut kehitys- ja käytöshäiriöistä kärsivien lasten ja nuorten ohjaajana.

– ”Valmentaminen alkoi kiinnostamaan minua opiskellessani Rovaniemellä ja sen myötä tein erikoistumisopinnot valmentamisesta. Pelaamisen jälkeen siirryinkin heti valmentamaan kilpakiekkovaiheeseen ja nyt kymmenen vuoden jälkeen, koin, että oli aika uudelle haasteelle. Tässä kohtaa sekä omat että K-Laserin intressit kohtasivat ja se tarjosi minulle hienon mahdollisuuden päästä auttamaan laadukkaasta juniorityöstä tunnettua seuraa kehittämään toimintaansa entisestään”, Pohjalainen sanoo.

Valmennuspäällikön tärkein työtehtävä on seuran juniorivalmentajien ohjaus ja tukeminen ja samalla luoden seuran urheilutoimenlinjauksia ja jalkauttaa niitä seuran arkeen. Pohjalainen kokee, että tärkeintä on pitää K-Laserissa huolta kaikista yhteisön jäsenistä.

Toimintaympäristön pitää olla turvallinen, ihmislähtöinen ja arvostava. Ensin tulee kasvatus, sen jälkeen urheilu ja kilpailu. Urheilun puolella iso juttu on se, että toiminta on suunniteltu vastaamaan jokaisen yksilön tasoa ja motivaatiota.  Laserissa toiminnan pitää olla sellaista, että jokaisella lapsella on mahdollisuus tavoitella omia unelmiaan. Haluan myös, että K-Laser on tulevaisuudessa hyvä kasvualusta valmentajille, jotka pyrkivät menemään eteenpäin kohti haasteellisempia tehtäviä”, Pohjalainen toteaa.

Pohjalainen aloittaa Kiekko-Laser Juniorit ry:n valmennuspäällikön työt 2. toukokuuta. Valmennuspäällikkö tulee tekemään tiivistä yhteistyötä seuran taitovalmentaja Jukka Tuulaniemen kanssa. Pohjalainen odottaa jo innolla uutta työtään ja mahdollisuutta tehdä merkittävää työtä lasten ja nuorten harrastustoiminnan kehittämisessä.

Katso video ja tutustu Antti Pohjalaiseen tarkemmin.

Tervetuloa mukaan Antti!