Jääkiekon aloittaminen seurassa

1.  Kuka voi pelata?

Kuka vain voi aloittaa jääkiekon pelaamisen! Kaikki lähtee liikkeelle siitä, kuinka itse haluat harrastaa – liikkeelle pääsee yleensä parhaiten ottamalla yhteyttä lähiseuraan.

Alle 7-vuotiaiden lasten kannattaa ottaa ensin suunnaksi luistelu- tai Leijona-kiekkokoulu.

Yli 7-vuotiaat nuoret voivat harrastaa lajia oman ikäluokan joukkue- ja sarjatoiminnassa tai kevyemmällä otteella Easy Hockey -ryhmässä.

Kiekko-Laserin luistelu- ja kiekkokoulu on tarkoitettu 3-7 vuotiaille.

2.   Mitä varusteita tarvitaan?

Leijona-kiekkokouluissa ja luistelukouluissa varusteiksi riittävät alkuun luistimet, kypärä ja kaulasuoja sekä sisäjäälle soveltuvat vaatteet. Jääkiekkovarusteet ehtii hankkia myöhemmin, jos kiekkokärpänen puraisee ja lapsen jääkiekkoharrastus jatkuu iän ja kokemuksen karttuessa.

3.  Missä ja milloin?

Kiekko-Laser juniorit Ry:n järjestämä luistelu- ja kiekkokoulu järjestetään koko kauden ajan sunnuntaisin Oulunsalon jäähallilla. 17.9.2023 alkaen. 2017 ja 2018 syntyneiden ikäryhmille on tarjolla myös perjantaisin pelijää Oulunsalon jäähallissa 15:00-15:50. Ulkojäiden olosuhteista riippuen talvella joulu-maaliskuussa Kiekkokoululaisilla on ollut mahdollisuus käydä myös ohjatusti ulkojäillä. Mahdollisesta ulkojäävuorosta tiedotetaan kauden aikana vuoron varmistuttua.

2019 syntyneet ja nuoremmat, sunnuntaisin 08:45-09:30.

2018 syntyneet, sunnuntaisin 09:30-10:30

2017 syntyneet, sunnuntaisin 10:30-11:30

4.  Ovatko ohjaajat koulutettuja?

Kyllä ovat! Leijona-kiekkokoulun ohjaajat koulutetaan Jääkiekkoliiton Leijona-kiekkokoulun ohjaajakoulutuksella. Koulutusten avulla luodaan lapselle turvallinen ympäristö jääkiekon pariin.

5.  Mitä Kiekkokoulu maksaa?

Peksit 2019 syntyneet ja nuoremmat. Syksy 2023 – 50€. Kausi – 100€

Miket 2018 syntyneet. Syksy 2023 – 100€. Kausi – 160€

Maket 2017 syntyneet. Syksy 2023 – 100€. Kausi – 160€

6.  Onko jääkiekko kivaa?

Kyllä on! Hauskuus on yksi juniorijääkiekon arvoista. Kun harrastaminen on hauskaa, treeneihin ja peleihin tullaan mielellään. Kun jokaisella lapsella on mahdollisuus onnistua ja ylittää itsensä kannustavassa ilmapiirissä, oppiminen sujuu, itseluottamus kasvaa, ja yhteishenki vahvistuu. Samalla toteutetaan myös kiekkoilun neljättä arvoa, pyrkimystä yhä parempaan niin pelaajana kuin ihmisenäkin.

7.  Mitä jos minä vanhempana en tiedä mitään jääkiekosta?

Se ei haittaa! Alkuvaiheessa sinun ei tarvitse tietää muuta kuin muistaa pukeutua lämpimästi jäähallille. Seurasta saat apua ja ohjeita vanhemman roolista lapsen harrastamisen parissa.

Voit tutustua myös Lätkäperheen pelikirjaan, joka avaa juniorikiekon arvomaailmaa.

8.  Mitä jos olemme epävarmoja harrastuksesta?

Se ei haittaa! Kiekko-Laser juniorit Ry:n luistelu- ja kiekkokouluun voit tulla kokeilemaan ilman maksua. Ennen ensimmäistä kertaa on hyvä ilmoittaa halukkuudesta käydä vain kokeilemassa, tällöin ohjaajamme voivat kertoa harrastuksesta ja toiminnasta enemmän.

Ilmoittaudu mukaan k-laser.fi

Yhteydenotot ja tiedustelut: 
[email protected]