Seurayhteistyö

SEURAYHTEISTYÖ VUOSILLE 2020-25

Ahmat ry, Kiekko-Laser juniorit ry, Kiekko-Oulu ry, Kiimingin Kiekkopojat ry, Limingan Kiekko ry, Muhoksen Jääklubi ry ja Oulun Kärpät 46 ry ovat solmineet viisivuotisen seurayhteistyösopimuksen. Oulunseudun seurayhteisössä on mukana yli 2500 pelaajaa. Tämä on suurin seurayhteisö koko Suomessa.

Jokaisen seuran toiminta pysyy itsenäisenä ja oman seuraidentiteetin mukaisena U14 ikäluokkaan asti. U15 vaiheessa jokaisen seuran toiminta siirtyy kaikille yhteisten toimintaperiaatteiden alaisuuteen. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että kaikki joukkueet pelaavat Kärppä –paidoilla U15-U20 –junioreissa.

Seurayhteisön tavoitteena on tehdä kiinteää yhteistyötä Kärppä-Säätiön kanssa.

Joukkueiden sivut löytyvät Kärpät 46 ry sivuilta (avautuu uudessa välilehdessä)

Seurayhteistyön painopisteet:

Yhteisenä tavoitteena on seurojen harrastajamäärän lisääminen lapsi- ja juniorivaiheessa sekä leveän ja laadukkaan pelaajapolun jatkuva kehitys kilpakiekkovaiheessa. Käytännössä tämä tarkoittaa kahta laadukasta SM –tason joukkuetta sekä U15- että U18- juniorivaiheissa ja näitä kärkijoukkueita tukevat vahvat elinvoimaiset alempien sarjatasojen joukkueet.

Käytännön arkinen yhteistyö seurojen kesken:

Seuratyöntekijöiden yhteistyö ja verkostoituminen sekä yhteiset valmennuslinjaukset, suositukset toiminnasta ja valmentajakoulutukset ovat yhteisön käytännön arkea. Pelaajien eteen tehtävä työ on yhteistyön keskiössä.

Päätöksenteko seurayhteisössä:

Seurojen neuvottelukunnalla on valvontavastuu yhteisön toiminnasta. Jokainen seura on edustettuna neuvottelukunnassa.

Yhteisön ohjausryhmällä on päätösvalta urheilutoiminnan kausittaisesta toteuttamisesta. Ohjausryhmä nimetään kevään 2020 aikana.

Uskomme yhteisössämme vahvasti siihen, että näin toimimalla alueemme pelaajat löytävät useampia mahdollisuuksia harrastaa jääkiekkoa sekä kasvaa huippukiekkoilijaksi kotiseudullaan. Lisäksi yhteisömme toteuttaa vastuullista Try Out –toimintaa. Tämä tarkoittaa mm. sitä, että yhteisön seurat eivät vastaanota yksin seudulle muuttavaa yläkouluikäistä pelaajaa.

Allekirjoitettu sopimus rauhoittaa seurojen välisen kilpailutilanteen pelaajista, valmentajista ja jäävuoroista. Yhteiset pelisäännöt ja tiivis yhteistyö takaa laadukkaan toiminnan joka seurassa.

”Haluamme näyttää yhteistyössä toimien esimerkkiä muille. Luotto yhteistyön voimaan on vahva!”

-Seurayhteistön hallituksen puheenjohtajat